Nova blamaža Arisa, Pašalić 12 poena

Panionios razbio Aris u Solunu

Nova blamaža Arisa, Pašalić 12 poena

Aris je u okviru petog kola Grčke lige, danas na svom parketu dočekao Panionios i doživio novu katastrofu. Gosti su slavili rezultatom 82:60.

Prvu četvrtinu gosti otvaraju bolje i već nakon pet minuta igre dolaze do plus osam. Prednost gostiju do kraja ovog dijela igre je samo narasla pa je prvih deset minuta Panionios riješio u svoju korist rezultatom 24:12. U drugoj četvrtini ništa novo na parketu u Solunu. Aris igra očajno, a Panionios to koristi i pravi seriju 16:0, za velikih plus 28 nakon 16 minuta igre. Do poluvremena je Aris nekako uspio postići devet poena, ali su gosti zadržali prednost i na odmor otišli sa vodstvom, 49:21. 

 

Nastavak nije ponudio iznenađenja, a gosti su stigli do zasluženog trijumfa. Međutim treću četvrtinu obilježio je naš Muhamed Pašalić, koji je za pet minuta gostima ubacio osam poena. Aris je ovaj dio igre riješio u svoju korist rezultatom 21:15. Do kraja je jedina nepoznanica ostala kolikom će razlikom gosti slaviti pobjedu. Konačni rezultat bio je 82:60. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Papas sa 18 postignutih poena. U Arisu, naš Muhamed Pašalić odigrao je 30 minuta i postigao 12 poena, te sa tim učinkom bio najefikasniji igrač Arisa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.