Nova bruka Fenerbahčea

Težak poraz istanbulskog velikana

Nova bruka Fenerbahčea

Midhat Šljivak

Turski velikan Fenerbahče doživio je novi blamažu. Istanbulski klub deklasiran je na gostovanju kod Rizerspora u 7. kolu Superlige, a krajnji rezultat je glasio 3:0.

Ekipa Philippea Cocua nalazi se u velikoj krizi, a danas je stigla nova blamaža i to kod tima koji u dosadašnjem dijelu sezone nije upisao pobjedu.

Rizespor je za samo 11 minuta završio posao u ovom meu. Golovima Muriqija (30.), Umara (35.) i Samudija (41.) došli su do prednosti od 3:0 i ovaj su rezultat sačuvali do kraja.

Sa prvom pobjedom u sezoni Rizespor je došao tik iza Fenerbahčea na tabeli. Fener je 14. sa sedam bodova, dok Rize ima bod manje.

Superliga, 7. kolo

Rizespor - Fenerbahče 3:0

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi