Nova dva pogotka Prevljaka za Salzburg, igrao i Todorović

Red Bull Salzburg slavio kod Altacha

Nova dva pogotka Prevljaka za Salzburg, igrao i Todorović

Bh. napadač Smail Prevljak u sjajnoj je formi. Nakon što je u prošlom kolu zabio Hartbergu dva pogotka, danas mu je to isto pošlo za rukom i na gostovanju kod Altacha.

Red Bull Salzburg je u okviru 5. kola austrijske Tipico Bundeslige slavio kao gost kod Altacha rezultatom 3:2, a već nakon četiri minute igre gosti su došli u vodstvo, i to preko bh. reprezentativca Prevljaka.

Slavlje nije dugo trajalo, pošto je u desetoj minuti domaći tim preko Fischera stigao do poravnanja, međutim primljeni pogodak nije puno utjecao na ekipu Salzburga. Sjajni Prevljak je u 21. minuti nakon asistencije Schlagera uspio da postigne novi pogodak, a pri rezultatom 2:1 se ujedno i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu viđena su još dva pogotka, po jedan na obje strane. Prvo je u 58. minuti Altach izjednačio preko Dobrasa, da bi sedam minuta prije kraja Salzburgu važnu pobjedu donio Schlager.

Prevljak se na terenu zadržao sve do 82. minute, kada ga je zamijenio Yabo, dok je Todorović odigrao cijeli meč.

Nakon pet odigranih utakmica Red Bull Salzburg je na čelu tabele s maksimalnih 15 bodova.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Top Komentari

Asterix
Novi Vedator uskoro dolazi u repku
13 1
damir bosnjak
zuti jebem li ti mamu alkoholicarsku
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi