Nova kladioničarska afera: Igraču Novog Travnika ponuđeno da učestvuje u namještanju rezultata
Da li je kladioničarska mafija ponovo upetljala prste u bh. nogomet? Ostvareni su i kontakti između nogometaša, a sada je sve na istražnim organima.

Uoči duela u Mostaru

Nova kladioničarska afera: Igraču Novog Travnika ponuđeno da učestvuje u namještanju rezultata · Ekskluzivno

Samir Mlaćo

Da u bosanskohercegovačkom klupskom fudbalu mnoge stvari ne funkcionišu najbolje, govori i činjenica da se skoro svake sezone bar jednom pokrene priča o namještanju utakmica. No, na veliku žalost do danas nadležni državni organi, iako su vrlo lako mogli doći do dokaza, nikada nijedan slučaj nisu priveli kraju.

Da je na pomolu još jedna kladioničarska afera, ovaj put iz Prve lige Federacije BiH, saznaje SportSport.ba od aktera iste koji iz razumljivih razloga ovaj put nisu željeli otkrivati svoja imena.

Naime, pred utakmicu 10. kola Prve lige FBiH FK Velež - NK Novi Travnik (5:0), jedan od članova NK Novi Travnik (ime i prezime poznato redakciji), od strane sada već bivšeg kapitena NK Vitez Tomislava Ivičića (klub napustio prije par dana) je kontaktiran, te mu je ponuđeno da pomogne u namještanju rezultata, tačnije u zbroju golova na istom susretu, za što bi bio adekvatno i 'nagrađen'.

"Dan prije utakmice sam imao sa njima kontakt, došli su na kafu, a radilo se između ostalih o sada već bivšem kapitenu NK Vitez Tomislavu Ivičiću. Ponuđeno mi je da "radim" utakmicu, a sve sam odmah prijavio jednom od trenera, te smo odmah sve prenijeli i Upravi našeg kluba", ističe član federalnog prvoligaša iz Novog Travnika za SportSport.ba.

Iz NK Novi Travnik nisu željeli davati komentar, ali nezvanično saznajemo da je cijeli slučaj prijavljen MUP-u SBK, te da je tačno da je navedeni igrač sve prijavio odmah u klubu, a da su iz NK Novi Travnik ponudili svu saradnju istražnim organima kako bi ovaj slučaj bio što skorije rasvjetljen, što je svakako za pohvalu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Slučaj nije prijavljen NS FBiH, a vjerujemo da će se nakon ovog teksta otvoriti istraga i u interesu fudbala otkriti svi detalji. Sve za dobrobit nogometa u našoj zemlji, te istinskih i poštenih sportskih radnika.

Podsjetimo, Velež je u ovom susretu sasvim očekivano slavio pobjedu. Bilo je 5:0, a Rođeni su do prvog pogotka stigli tek u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremenu. U nastavku su postigli još četiri pogotka.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
CEKAJTE NAS IDUCE GODINE IMACE TE SILOVANJE I TAMO I VAMO,VIDICE TE KAKO RODENI DERU.I SAD SMO JACI OD VAS I 90 POSTO EKIPA PREMIER LIGE CAST SAMO SARAJEVU
30 3
velez mo
I ZAPAMTI SELJACINO IZ JARA VELEZ NIJE TAKO ZVANI,VELEZ JE DOBRO ZVANI KLUB SA NAJVISE NAVIJACA I U BIH I VANI KLUB SA VELIKOM TRADICIJOM, POSTOVANJEM,ZA SVE KLUBOVE SE NAVIJA SAMO SE VELEZ VOLI KAO DIJETE RODENO.
30 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi