Nova namještaljka u Superligi Srbije?

UEFA sumnja u regularnost

Nova namještaljka u Superligi Srbije?

Novi skandal potresa srbijanski fudbal. Ovog puta UEFA je obavijestila FSS da postoji osnovana sumnja da je utakmica 26. kola Superlige između Spartaka i OFK Beograda namještena.

"Od UEFA smo dobili prijavu sumnje da je meč između Spartaka i OFK Beograda namješten. U skladu sa našim propisima i uz pomoć nadležnih državnih organa, preduzećemo sve mjere i pokrenuti istragu u cilju sakupljanja dokaza, a sve u namjeri zaštite integriteta i regularnosti takmičenja", rekao je Komesar za integritet takmičenja FSS Milivoje Mirkov.

Što se tiče same utakmice odigrane u Subotici, domaćim tim je slavio rezultatom 2:1, a treba istaći da ovo nije prvi put da susreti ova dva tima izazivaju određene sumnje.

Naime, ove sezone bilježimo njihov duel u Beogradu, kada je OFK slavio sa 2:0, a sumnju u regularsnot meča izazvala je odluka trenera gostiju da na teren izvede drugu postavu. Nakon istrage FSS je kaznio Subotičane sa oduzimanjem četiri boda, s tim da je kasnije kazna preinačena u minus dva boda.

Bilo kako bilo, uskoro bi trebalo da bude saopšteno više detalja o ovom slučaju, a bez obzira na konačan stav i odluku, svakako da će ovo biti još jedan snažan udarac za fudbal u Srbiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi