Yaya Toure je igrao protiv najboljih igrača svijeta, ali najtežeg protivnika nikada nećete pogoditi

On ga je baš iznenadio svojom igrom

Yaya Toure je igrao protiv najboljih igrača svijeta, ali najtežeg protivnika nikada nećete pogoditi

Endin Čaušević

Iskusni veznjak Yaya Toure će u januaru gotovo sigurno ponovo tražiti novi klub nakon što mu ističe saradnja s kineskim QD Huanghaijem.

On je u Kini oduševio igrama za Hunghai koji je uveo u prvu ligu, ali je u posljednjem kolu nakon samo deset sekundi meča dobio direktan crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača, te se tako sigurno oprostio od nastupa za ovaj klub.

Toure ima ugovor do kraja ove godine, a u januaru će gotovo sigurno ponovo tražiti novi angažman. Trenutno nekadašnji veznjak Manchester Cityja uživa u odmoru, te je odlučio doputovati u Englesku kako bi posjetio svoje prijatelje.

Ovaj 36-godišnji fudbaler je dao intervju za engleski Times u kojem je pričao o svojoj karijeri. Jedno od pitanja bilo je da Toure izabere najtežeg protivnika protiv kojeg je igrao, a svojim odgovorom je uspio sve da iznenadi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Igrao sam protiv najboljih igrača svijeta. Nekako je Nemanja Matić bio najkomplikovaniji. Nije brz, ali je itekako pametan i jak. Ostali i nisu bili tako teški jer sam pred utakmice gledao njihove igre i tražio slabosti. No, susret s Matićem me baš iznenadio jer nisam očekivao da je tako teško igrati protiv njega", rekao je Toure.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi