Yaya Toure objasnio zašto je svom sinu zabranio da postane nogometaš
Toure je i Guardiolu optužio da je rasista

Igrač iz Obale Slonovače ne želi da njegov sin prolazi kroz iste probleme

Yaya Toure objasnio zašto je svom sinu zabranio da postane nogometaš

S. Pašalić

Nekadašnji igrač Manchester Cityja, Yaya Toure, otkrio je da je rasizam razlog zbog kojeg je zabranio svom sinu da igra nogomet.

Ovaj problem koji se sve više pojavljuje i na nogometnim terenima je nešto što dosta utiče na 36-igrača koji trenutno nastupa u Kini i ne želi da i njegov sin doživi u budućnosti iste uvrede koje je on slušao.

"Osjetljiv sam na to, jer rasizam je nešto što me cijelo vrijeme boli.", rekao je Toure u jednom intervjuu, pa nastavio:

"Moje dijete želi igrati nogomet i želi biti nogometaš, ali rekao sam: 'Ne, ne možeš to raditi'. Odbio sam pustiti ga da igra nogomet. Zašto? Zbog ove stvari."

Toure je tokom svoje karijere bio više puta žrtva rasizma, a čak je jednom optužio i Pepa Guardiolu da je rasista.

Top Komentari

Malilav22
Ne vjerujem da je to razlog . Isto kad bi djetetu govorio da nevajaju cigare a sam pušiš . Tako i Ture jer ga niko nije natjerao da igra po takvim uslovima . Ja o takvim navijacima bi razmišljao koja budala , mrzi me a u isto vrijeme puni moj djep sa ti me što daje velika pare za ulaznicu
5 0
Bhf111
Sto onda i ti nisi prestao igrati nogomet. Drage pare. Svi mi bi trpili uvrede a u dzep godisnje stavljali 10 20miliona
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi