Nova pobjeda Osimovog Al-Kharitiyatha

Katarska Premier liga

Nova pobjeda Osimovog Al-Kharitiyatha

Edmir Škorić

Al-Kharitiyath je u prvenstvu Katara stigao do nove pobjede pod vodstvom Amara Osima.

Bivši menadžer Željezničara nastavlja da ostvaruje dobre rezultate u katarskom prvenstvu. Pod njegovim vodstvom, Al-Kharitiyath je upisao osam pobjeda uz tri remija i samo jedan poraz.

Al-Kharitiyath je danas s 3:1 slavio u gostima kod favorizovane Al-Gharafe u meču 25. kola katarskog prvenstva.

Dvostruki strijelac za Al-Kharitiyath bio je sjajni Hassan, koji je pogađao mrežu domaćih u drugoj i 26. minuti, a jedan gol postigao je i Kiepi u 65. minuti. Bolanos je bio jedini strijelac za Al-Gharafu.

Ovom pobjedom Osimov tim je zadržao deveto sa 34 boda, no samo jedna pobjeda dijeli ga od petog mjesta. Svemu ovome dodajmo da je Hassan, koji je danas postigao dva gola, treći strijelac katarskog šampionata sa 18 golova.

Katarska Premier liga, 25. kolo:
Al-Gharafa - Al-Kharitiyath 1:3 (Bolanos 41/ Hassan 2, 26, Kiepi 65)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.