Nova ponuda i novi početak za Alena Halilovića

Halilović želja Valencije

Nova ponuda i novi početak za Alena Halilovića

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Alen Halilović dobio je novu ponudu za nastavak karijere.

Ovaj 20-godišnji fudbaler je nakon očajne polusezone postao višak u redovima njemačkog HSV-a i on će gotovo sigurno otići iz kluba.

Nekadašnji igrač Barcelone i Sportinga iz Gijona vrlo lako bi se mogao vratiti u Španiju, gdje ga želi nekoliko timova.

Ranije su interes pokazivali Las Palmas i Leganes, a sada se u igru za njegovo dovođenje uključila i Valencia.

Šišmiši očajnički traže pojačanja za drugi dio sezone u kojem će se boriti za opstanak. Halilovića vide kao igrača koji im može pomoći i pokušaće da završe transfer u narednim danima.

Prije nekoliko dana interes za mladog reprezentativca Hrvatske pokazala je i Roma, no čini se kako od odlaska u Rim nema ništa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alen Halilović je u dosadašnjem dijelu sezone za HSV odigrao samo šest utakmica, a u strijelce se nije upisivao.

Prije Barcelone, Sportinga i HSV-a ovaj mladi fudbaler je nosio dres zagrebačkog Dinama, a njemački tim ga je proteklog ljeta doveo za nešto više od pet miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi