Simone Zaza prelazi u Valenciju

Pojačanje za tim s Mestalle

Simone Zaza prelazi u Valenciju

Midhat Šljivak

Napadač Juventusa Simone Zaza karijeru će nastaviti u Valenciji.

Kako navode italijanski mediji, ovaj 25-godišnji napadač je danas dogovorio sve uslove oko posudbe u Valenciju, gdje će nastupati do kraja sezone.

Ekipa s Mestalle će, očekivano, imati mogućnost da ga na ljeto otkupi od Stare dame i to za cifru od 16 miliona eura.

Također, ako italijanski napadač odigra 15 utakmica za Valenciju, ova klauzula o kupovini će se automatski aktivirati i on će postati član Šišmiša.

Zaza je pred kraj ljetnog prelaznog roka napustio Juventus i otišao je na pozajmicu u West Ham. Međutim, u londonskom timu se nije naigrao. Nastupio je u svega 11 utakmica, gdje nije postigao gol i odlučeno je da se on vrati u Torino.

Ipak, u redovima prvaka Italije ne računaju na njegove usluge. Odlučili su se na novu pozajmicu i Zaza će postati novi član Valencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Juventusa i West hama ovaj napadač je u karijeri igrao još za Sassuolo, Sampdoriju i Ascoli.

Valencia će do kraja sezone voditi veliku bitku za opstanak. Trenutno su na 17. mjestu sa samo 12 bodova i sigurno je da će Zaza biti dobro napadačko pojačanje u borbi koja Šišmiše čeka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti