Nova sezona La Lige neće početi u petak
Foto - EPA

Ponovo nesuglasice

Nova sezona La Lige neće početi u petak

M. Šljivak

Nova sezona u fudbalskom prvenstvu Španije neće početi u petak utakmicom Granade i Athletic Bilbaa.

Iako je bilo očekivano da sezona počne susretom ovih klubova, to se neće desiti i meč je pomjeren za subotu od 20:45 sati.

Razlog pomjeranja utakmice su nove nesuglasice između Fudbalskog saveza Španije i La Lige oko rasporeda utakmica van vikenda.

Komisija za takmičenje španskog Saveza ne dozvoljava utakmice petkom i ponedjeljkom i insistira da sve utakmice budu igrane vikendom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako će novu sezonu La Lige u subotu od 14 sati otvoriti utakmica Alaves - Real Betis.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi