Kako će izgledati sastav Barcelone? Miralem Pjanić će imati bitnu ulogu!
Foto - Instagram

On i De Jong će držati vezni red

Kako će izgledati sastav Barcelone? Miralem Pjanić će imati bitnu ulogu!

M. Šljivak

Miralem Pjanić naredne sedmice će biti zvanično predstavljen kao novi igrač Barcelone.

Bh. veznjak se oporavio od koronavirusa, trenirao je samostalno u proteklom periodu i on će ubrzo u Španiju, gdje će se pridružiti novim saigračima.

Barcelonu je odnedavno preuzeo nizozemski stručnjak Ronald Koeman. On je odlučio da uvede određene promjene unutar ekipe, koja međutim neće doživjeti velike promjene u svom sastavu.

Istina, očekuje se dolazak nekoliko novih fudbalera, prije svega Memphisa Depayja, ali uglavnom će Koeman moći da računa na fudbalere koji su tu odavno.

Marca je objavila potencijalni prvi sastav Barcelone za narednu sezonu. Miralem Pjanić bi trebao imati bitnu ulogu u veznom redu sa Frenkiejem de Jongom, a vidljivo je da bi ovaj tim mogao biti itekako ofanzivan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ansu Fati i Ousmane Dembele (ili neko drugi) bili bi na krilnim pozicijama, Lionel Messi bi imao potpunu slobodu u igri, dok bi umjesto Luisa Suareza kao centralni napadač mogao igrati Antoine Griezmann.

Naravno, ovo je samo primjer kako bi sastav mogao izgledati naredne sezone. Djeluje to kao poprilično ofanzivan tim i vidjet ćemo hoće li se zaista Koeman odlučiti na formaciju 4-2-3-1.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Haroni
Sve to stoji, ali sačuvati istu odbranu koja je fasovala 8 komada protiv Bayerna je van svake pameti
11 0
SarajevoFC
Pjana, vrhunski si fudbaler ali jos veci papak. Pa ne moze Serif Konjevic i klavir nikako.
6 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi