St. Etienne odbio da igra meč protiv PSG-a bez navijača: Ne želimo tako igrati...
Foto - EPA

Finale Kupa pod upitnikom

St. Etienne odbio da igra meč protiv PSG-a bez navijača: Ne želimo tako igrati...

M. Šljivak

Predsjednik francuskog St. Etiennea Roland Romeyer rekao je kako njegov tim neće igrati meč finala francuskog Kupa ako ne bude navijača.

Romeyer je istakao kako mu ne pada na pamet da se utakmica igra bez prisustva navijača i da njegov klub neće pristati na takvu opciju.

"Francuski Kup je sjajna stvar i to su trenuci u kojima se povezuju navijači i klub. Mi smo već vidjeli kako je igrati pred praznim tribinama u meču protiv Nantesa i to je katastrofa. Ne mogu ni zamisliti da igramo bez navijača u finalu kupa. St. Etienne bez navijača nije St. Etienne", rekao je Romeyer za L'Equipe.

Interesantno je svakako da je Fudbalski savez Francuske odlučio da odigra finala Kupova iako su prekinuli sezonu zbog pandemije koronavirusa.

U augustu su planirali da se iza zatvorenih vrata odigraju utakmice Liga kupa i Kupa, a u oba finala će igrati PSG. U Liga kupu im je protivnik Lyon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi