Uzaludne su bile žalbe francuskih klubova: Sud presudio u korist Ligue 1!
Foto - EPA

Podržana odluka rukovodstva lige

Uzaludne su bile žalbe francuskih klubova: Sud presudio u korist Ligue 1!

M. Šljivak

Fudbal u Francuskoj zaustavljen je prije završetka sezone i proglašeni su šampioni i kao konačan plasman usvojene su tabele koje su bile u trenutku prekida takmičenja.

Tako je PSG ponovo krunisan prvakom, a isto tako je odlučeno da iz lige ispadnu Amiens i Toulouse, ekipe koje su bile na začelju tabele.

Odmah po okončanju lige klubovi su odlučili da tuže Ligue 1 zbog takve odluke, a priključio im se i Lyon koji je bio za nastavak sezone. Svi su tražili da se poništi odluka o ispadanju i da se prvenstvo proširi na 22 tima.

Međutim, francuski sud je odbio njihovu odluku i Amiens i Toulous će u Ligue 2 iz koje međutim neće biti ispadanja i drugoligaško takmičenje će brojati 22 tima od naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"LFP vas želi obavijestiti da su žalbe Lyonna, Amiensa i Toulousea odbačene od strane suda u Parizu. Sud je istakao da ostaju odluke koju je rukovodstvo lige donijelo 30. aprila, a žalba se u narednom periodu može podnijeti samo na državnom sudu.

Podsjetimo, LFP je odlučio da završi sezonu 10 kola prije kraja sezone. PSG je osvojio titulu, u Ligu prvaka će Marseille i Rennes, a ispadaju Amiens i Toulouse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi