Nova titula za SFK Sarajevo 2000

Još jedna ubjedljiva pobjeda i novi pehar

Nova titula za SFK Sarajevo 2000

A. Beganović

U okviru 2. kola Lige za prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine za nogometašice SFK 2000 Sarajevo je na domaćem terenu sa ubjedljivih 6:0 savladao ŽFK Banja Luka te je tako četiri kola prije kraja i teoretski osigurao novu titulu.

Nogometašice ekipe iz Sarajeva su u duelu sa ekipom iz Banja Luke pokazale snagu. Slavile su sa ubjedljivih 6:0, te su tako upisale 16. pobjedu u isto toliko susreta uz nevjerovatnu gol razliku 108:2.

Pitanje pobjednika u današnjem susretu odlučeno je do sredine prvog poluvremena. U 14. minuti Jasna Đoković je slomila otpor gostujuće ekipe, a pet minuta kasnije ista igračica je udvostručila prednost SFK Sarajevo 2000. Samo sedam minuta kasnije Alisa Spahić postiže pogodak za 3:0.

U 9. minuti nastavka Armisa Kuč pogađa mrežu gostujuće epipe, a ista igračica trinaest minuta kasnije pogađa za 5:0, da bi za konačnih 6:0 pogodila Aida Hadžić u 89. minuti.

Četiri kola prije kraja SFK Sarajevo 2000 se nalazi na čelu tabele sa 48 bodova, dok je ŽFK Banja Luka drugoplasirani sa 31 osvojenim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi