Nova Uprava i trener garant za uspješno proljeće

Kakanjski Rudar počeo s pripremama

Nova Uprava i trener garant za uspješno proljeće

D. Kurbegović

Nogometaši Rudara iz Kaknja jučer su počeli s pripremama za nastavak sezone. Kakanjci su prvi dio sezone u Prvoj ligi FBiH završili na 10.mjestu s 21 osvojenim bodom. Ovaj rezultat svakako da ne može zadovoljiti ambicije kluba, koje su uvijek da se Rudar bori za sami vrh tabele.

U zimskoj pauzi došlo je i do promjena u rukovodstvu kluba, tako je za novog predsjednika izabran Emir Zaimović, dok je za novog trenera imenovan Nijaz Kapo, koji je prošle sezone uveo Mladost iz Kaknja u Premijer ligu. Dodatno jačanje svih struktura u klubu stiglo je u vidu Edina Begovca, koji je zajedno s Mensurom Mušijom najzaslužniji što je Mladost u pet godina od posljednje lige stigla do najvišeg ranga nogometa u našoj zemlji. Begovac želi također s Rudarom ostvariti dobre rezultate, tako da je napustio Mladost i pridružio se projektu Rudara.

Na prvom treningu, koji je jučer održan na pomoćnom terenu stadiona Rudara, odazvalo se ukupno 27 igrača. Do kraja ove sedmice trenirat će se u Kaknju i Visokom, da bi u nedjelju uslijedio odlazak na Ponijere. 

Cilj kluba u nastavku sezone je bijeg iz donjeg dijela tabele, a nastavak prvenstva će otvorit domaćom utakmicom protiv Budućnosti, koja ove sezone ima ambicije da uđe u Premijer ligu.

Igrači koji su u trenažnom procesu: Edin Mujagić, Ajdin Čelebić i Adin Skopljaković - golmani, zatim, Saša Prkić, Amel Hrustanović, Vedad Jaganjac, Armin Alagić, Adis Goralija, Armin Topalović, Zlatan Gafurović, Amel Neimarlija, Adis Crnović,Tarik Begić, Belmin Čehajić, Fadil Čizmić, Erdin Ramić, Emir Bajramović, Haris Đuđo, Edib Sikira, Armin Duvnjak, Armin Sarvan, Idriz Džafić, Amer Durmić, Vedad Muflizović, Nedžmin Kadić, Bajazid Delibašić i Admir Smolo.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U narednom periodu očekuje se i dolazak nekoliko provjerenih igrača, a kako saznajemo rukovodstvo kluba ima namjeru u redove kluba iz Kaknja dovesti Srđana Savića i Saliha Hinovića, glavne uzdanice Zvijezde iz Gradačca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi