Nova zvijezda Real Madrida je velika greška Barcelone

Bio na korak Camp Noua

Nova zvijezda Real Madrida je velika greška Barcelone

Endin Čaušević

Mladi fudbaler Real Madrida, Marco Asensio, zablistao je u sinoćnjoj utakmici finala Superkupa protiv Seville.

Asensio je postigao fenomenalan gol za vodstvo kraljevskog kluba kojim je oduševio fudbalsku javnost. Ipak, priča o dolasku ovog mladog fudbalera na Santiago Bernabeu je jako zanimljiva. 

Naime, Asensio je rođen na Mallorci gdje je počeo svoju fudbalsku karijeru, ali je konstantno bio na meti Barcelone i Real Madrida. Prije dvije godine Asensio je bio na korak od Barce, kluba za koji navija od malih nogu. 

Katalonci su sve dogovorili, ali su u zadnji tren odlučili da ponude isplatu na rate što je Mallorca odbila. Barceloni je bilo mnogo odjednom platiti četiri miliona eura, te je transfer propao. Nekoliko dana nakon toga Asensio je završio u Realu za 3.9 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba dodati da je Barcelona također nekoliko dana nakon toga na Camp Nou dovela Douglasa za 5.5 miliona eura. Poznato je da je brazilski fudbaler proglašen za jedno od najgorih pojačanja Barcelone u historiji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi