Nova zvijezda u Torinu: Juventus kupio Schicka
Foto: EPA

Češki napadač u Juventusu

Nova zvijezda u Torinu: Juventus kupio Schicka

Midhat Šljivak

Predsjednik Sampdorije Massimo Ferrero potvrdio je kako će češki napadač Patrik Schick (21) postati novi član Juventusa.

Interes za 21-godišnjeg fudbalera tima iz Genove je bio zaista ogroman, a na kraju je ostao izbor između dva tima, Rome i Juventusa.

Na kraju je bitku odnijela Stara dama, a Ferrero je istakao kako Roma nije imala dovoljno novca da kupi ovog fudbalera.

"Schick ide u Juventus. Roma je također pitala za njega, ali oni nemaju novca. Treba im reći da nabave novac za kvalitetne igrače, inače će biti koliko para, toliko muzike", rekao je Ferrero.

Mladi češki napadač je ove sezone sezone odigrao 35 utakmica za Sampu. Startovao je u samo 14, a postigao je 13 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Član Samprodije je postao prošlog ljeta za četiri miliona eura, a Juve će za njega platiti šest puta više i transfer iznosi ukupno 25 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti