Nove pobjede Poljske i Grčke
Lampe nastavlja s odličnim igrama

Eurobasket 2009

Nove pobjede Poljske i Grčke

Širom Europe nastavljeno je odigravanj prijateljskih utakmica u sklopu priprema za nadolazeći Eurobasket u Poljskoj. Poljska je u duelu s Izraelom pokazala da ima vrlo dobar tim, dok su Grci bili bolji od Rusa, iako su većim dijelom utakmice odmarali glavne igrače.

Poljska je bila bolja od Izraela rezultatom 82:67. Poljaci su se s Izraelcima malo mučili u prvoj četvrtini, a nakon toga na parketu je postojala samo jedna ekipa, Poljska. Dok Poljaci igraju odlično, s druge strane Izrael je još daleko od prave forme, a vremena za uigravanje ima sve manje. 

Vodeći trojac Poljske ponovo je odigrao odličnu utakmicu. Maciej Lampe je ubacio 24 poena i imao 10 skokova, a odlični su bili i David Logan sa 21 poenom, kao i odlični centar Orlanda Marcin Gortat, koji je ubacio 13 poena, te ostvario 8 skokova, i po 5 blokada i asistencija. Jedini u redovima Izraela, koji je odigrao na vrhunskom nivou bio je Lior Eliyahu sa 20 pena. 

Grčka je na Akropolis kupu nakon Srbije savladala i Rusiju, i na taj način osvojila ovaj tradicionalni turnir. Grci su bili bolji sa 71:63. Većim dijelom utakmice je grčki selektor odmarao glavne igrače svog tima, tako da su na kraju utakmice najefikasniji u redovima domaćina bili igrači s klupe Nikos Kalathes i Costas Koufos, koji su ubacili po 10 poena, dok je najbolji u redovima Rusije bio Andrey Voroncevič sa 20 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.