Nove pobjede Španije i Srbije

Nove pobjede Španije i Srbije

Adnan Beganović

Košarkaške reprezentacije Španije i Srbije opravdale se ulogu favorita u duelima 3. kola Evropskog prvenstva sa Velikom Britanijom i Izraelom.

U Grupi A Španija je bez većih problema savladala Veliku Britaniju (86:69). Kod Španije najefikasniji su bili Pau Gasol sa 21, te njegov brat Marc sa 18 poena, dok je kod Velike Britanije sa 17 poena najučinkovitiji bio Luol Deng.

U Grupi B Srbija je bila bolja od Izraela (89:80). Izrael je bolje otvorio utakmicu i na odmor su reprezentativci Izraela otišli sa 6 poena viška (41:35). Treća dionica završila je bez pobjednika (23:23), da bi u posljednjoj Srbija ubacila u brzinu više i na kraju je slavila sa sigurnih 89:80.

Kod Srbije je najefikasniji bio Duško Savanović sa 24 poena, dok je kod Izraela sa 18 poena najučinkovitiji bio Yotam Halperin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije