Novi član Premier lige uredno plaćao čovjeka koji nije igrao tri godine
(Foto: EPA)

Micah Richards posljednji put igrao 2016. godine

Novi član Premier lige uredno plaćao čovjeka koji nije igrao tri godine

Midhat Šljivak

Aston Villa se uspjela vratiti u englesku Premier ligu.

Velikan iz Birminghama je nakon tri godine ponovo u društvu najboljih engleskih timova i sam plasman u Premiership im je donio ogromnih 200 miliona eura.

Ipak, ono što je najzanimljivije kod Ville je činjenica da u svom sastavu imaju fudbalera koji nikad ne igra, ali ga uredno plaćaju 35.000 funti sedmično.

Radi se o nekada velikoj nadi engleskog fudbala Micahu Richardsu, čovjeku koji od oktobra 2016. godine nije odigrao utakmicu za ovaj tim.

Richards je u klub stigao 2015. godine iz Manchester Cityja. Odigrao je 28 utakmica u prvoj sezoni, ali je tim ispao u Championship.

Na početku nove sezone odigrao je samo dvije utakmice i zatim je krenula serija povreda. Redale su se jedna za drugom, a Richards upravo njih navodi kao razlog što nije igrao za Villu.

"Povrede su me spriječile da pokažem mnogo više. Davao sam 100 posto od sebe, ali imao sam mentalnu blokadu", rekao je Richards.

Pokušavao je danas 30-godišnji fudbaler da se vrati. Međutim, nikako nije mogao da se vrati u fizičko stanje prije povrede i menadžeri koji su sjedili na klupi ekipe iz Birminghama su ga ostavljali po strani.

Uredno je Richards za protekle tri godine primao 35.000 funti sedmično. Bio je jedno vrijeme i najplaćeniji igrač u klubu, ali agoniji Aston Ville je došao kraj.

Ovaj fudbaler će primiti još svega četiri plate u ovom timu. Ugovor mu ističe krajem narednog mjeseca i Aston Villa će konačno da se riješi ugovora sa fudbalerom koji nikad nije igrao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Richards je pored Ville igrao još za Fiorentinu i Manchester City u čijim redovima je i ponikao.

Top Komentari

Zoilomas
A sto laze, kako ce davati 100% a imati mentalnu blokadu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi