Upozorenje vlasnika TV prava: Zaustavite kupovinu Newcastle Uniteda!
Foto - EPA

Katarska medijska kuća protiv dolaska Saudijaca

Upozorenje vlasnika TV prava: Zaustavite kupovinu Newcastle Uniteda!

Midhat Šljivak

Newcastle je svega nekoliko dana udaljen od titule najbogatijeg tima engleske Premier lige.

Saudijski princ Mohammed bin Salman odlučio je da kupi tim sa St. James Parka, a posao bi trebao biti sklopljen do kraja aprila.

Princa će ovo zadovoljstvo koštati 300 miliona funti. Već su najavljena i ulaganja od 350 miliona funti, no ne dopada se svima odluka da jedan od najbogatijih ljudi svijeta kupi Newcastle.

BeIN medija grupa, koja ima ogromne ugovore o TV pravima Premier lige u svijetu, zatražila je od čelnika Premiershipa da ne dozvole da Bin Salman preuzme klub.

Katarska grupacija optužuje Saudijsku Arabiju da vodi grupu hakera koji ilegalno preuzimaju sadržaj i prenose ih u arapskom svijetu, a ni politički odnosi između dvije zemlje nisu najbolji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Katar ne želi plaćati TV prava klubu koji je u vlasništvu neprijateljske države i sada je preuzimanje Newcastlea od strane bogatog Saudijca dobili još jednu dimenziju više.

Ipak, od posla će se teško odustati posebno kada se zna da je sve došlo do završnog čina i uskoro se čeka službena objava da je Newcastle u vlasništvu saudijskog princa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi