Novi Edgar Davids: Narcis ima tek 16 godina, debitovao za prvi tim, a bez naočala ne može

Mladi Rumun u centru pažnje

Novi Edgar Davids: Narcis ima tek 16 godina, debitovao za prvi tim, a bez naočala ne može

Endin Čaušević

Edgar Davids je dobro poznato lice u svijetu fudbala, a legendarni Nizozemac u karijeri je osvojio skoro sve što je mogao. No, sigurno je da ćemo ga najviše pamtiti s naočalama s kojima je igrao jer je imao problema s vidom, a čini se da smo dobili i "novog Davidsa" i to u Rumuniji.

U centru pažnje prethodnog vikenda u Rumuniji našao se meč Botosanija i Miovenija u posljednjem kolu play-outa najjačeg ranga rumunskog fudbala.

Botosani je uspio pred svojim navijačima da pobijedi sa 5:1, a u centru pažnje bio je 16-godišnji Narcis Cosmin Ilas koji je upisao zvanični debi u dresu ovog kluba.

Narcis je prošao sve omladinske kategorije Botosanija i radi se o velikom potencijalu, a to najbolje pokazuje činjenica da je sa tek 16 godina uspio da debituje u dresu seniorskog tima rumunskog kluba.

Međutim, to nije bio razlog zbog čega se ovaj defanzivac našao u centru pažnje fudbalske javnosti.

Naime, on je mnoge neodoljivo podsjetio na legendarnog Edgara Davidsa jer mečeve ne može igrati bez naočala za dioptriju kao što je to radio i nekadašnji nizozemski veznjak u toku svoje blistave karijere.

Oglasi

Ovaj 16-godišnji Rumun ima problema s vidom i dobio je dozvolu da nosi posebne naočale kako bi mogao da igra zbog čega su ga već mnogi proglasili novim Davidsom.

Narcis Ilaș, mijlocașul dreapta al echipei U17 FC Botoșani, convocat la  echipa națională - Botosani24.ro

Na terenu je proveo svih 90 minuta i pokazao je zbog čega mu se predviđa blistava budućnost. Odigrao je odlično i oduševio navijače, te pokazao da mu uopšte nije problem igrati dok nosi naočale.

Inače, Narcis je prošao sve omladinske kategorije Botosanija, a igrao je i u mlađim kategorijama reprezentacije Rumunije.

Igra na poziciji desnog beka, a rođen je 27. marta 2007. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi