Koljić u kadru, Hankić želi zaustaviti aktuelnog prvaka

Zanimljivo u Rumuniji

Koljić u kadru, Hankić želi zaustaviti aktuelnog prvaka

Adnan Beganović

Fudbalske sezone širom Starog kontinenta ulaze u završnici gdje nas očekuje mnogo uzbuđenja, kako u borbi za naslove i izlazak na evropsku scenu, tako i u borbi za ostanak.

Tako je i u Rumuniji, gdje se sedam kola prije kraja tri ekipe bore za titulu, a među njima je i Craiova našeg Elvira Koljića.

Craiova trenutno zasotaje pet bodova za vodećom Steauom, a u igri za naslov ostala je zahvaljući pobjedi u prošlom kolu nad drugoplasiranim Clujom. Nažalost, Koljić nije bio u kadru s obzirom da je otputovao u Portugal gdje je obavio kontrolni pregled zbog loma noge nakon kojeg je utvđeno da je zdravstveno stanje našeg napadača odlično, pa će konkurisati za meč sa Steauom, koji je na rasporedu u četvrtak.

Još jednog bosanskohercegovačkog internacionalca u Rumuniji očekuje uzbudljiva završnica sezone. Radi se o 26-godišnjem golmanu Hidajetu Hankiću, koji sa svojim Botosanijem se pokušava dokopati Evrope.

Botosani je u prošlom kolu savladao Academicu (2:1) i ostao je u igri za izlazak na evropsku scenu, a bosanskohercegovački golman bio je na visini zadatka.

Sutra će Botosani gostovati kod Cluja, a Hankić se u razgovoru za rumunske medije osvrnuo na pobjedu u prošlom kolu te na okršaj sa aktuelnim šampionom.

"Bitna pobjeda za nas koja nas je približila četvrtom mjestu. To je naš cilj i mi ćemo se boriti do kraja, a vjerujemo da možemo ga ostvariti. Trener nas je dobro pripremio za meč i na kraju smo zasluženo slavili. Što se tiče Cluja, upoznati smo sa kvalitetom ove ekipe. Radi se o šampionu i svaka riječ je suvišna. Ipak, mi ćemo se dobro pripremiti, ne idemo tamo sa bijelom zastavom i pokušat ćemo napraviti dobar rezultat", istakao je bosanskohercegovački čuvar mreže.

Podsjetimo, Seteau je prvoplasirana sedam kola prije kraja prvenstva. Ima 39 bodova, Cluj na drugom mjestu ima bod manje, dok je Craiova trećeplasirana sa 34 boda. Botosani se nalazi na petom mjestu sa 25 bodova, dva manje od četvrtoplasiranog Sepsija koji trenutno drži mjesto koje garantuje izlazak u Evropu.

Top Komentari

Koljicfan
Nije ga bilo ni na klupi opet. Dobro ste se informisali, bravo!
0 0
Koljicfan
Konacno ste se sijetili napisati o stanju bh fudbalera... Messi, Flick,..... su vazniji tttt
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti