Hankić sa Botosanijem šokirao Craiovu i izbacio ih iz trke za prvaka

Jako dobar nastup bh. golmana

Hankić sa Botosanijem šokirao Craiovu i izbacio ih iz trke za prvaka

M. Šljivak

Botosani je u 7. kolu doigravanja za prvaka Rumunije šokirao na gostovanju ekipu Craiove i slavio je pobjedu rezultatom 3:2.

Tim za kojeg brani bh. golman Hidajet Hankić odigrao je odličan meč i na kraju je upisao tri boda u meču u kojem smo mogli vidjeti dosta toga.

Al Mawas u devetoj minuti pogađa za vodstvo Botosanija od 0:1, ali zatim u 25. minuti Craiova dobija penal kojeg u pogodak pretvara Nistor za 1:1.

Potom Botosani ostaje sa igračem manje. Isključen je Tiganasu u 37. minuti, ali ubrzo mu se u svlačionici pridružuje Vatajelu iz domaćeg tima.

Na odmor Botosani odlazi vodstvom. Chindris u trećoj minuti nadoknade pogađa za 1:2.

Craiova se u 57. minuti vraća i dolazi do gola za 2:2, a pravi haos je viđen u završnici meča.

Prvo fudbaler domaćih Bancu dobija crveni karton. Prednost igrača više gosti koriste u 87. minuti kada Papa pogađa za konačnih 2:3.

Botosani je tako Craiovu ostavio bez šansi za titulu prvaka i trebalo bi im ogromno čudo da do kraja Cluj i FCSB ne osvoje nijedan bod, a oba tima imaju po četiri utakmice.

Botosani je na petom mjestu sa 31 osvojenim bodom i do kraja sezone će se boriti za četvrto mjesto.

Hidajet Hankić je odradio dobar posao na golu Botosanija. Imao je sjajnih sedam odbrana, dok Elvir Koljić nije bio u protokolu za ovaj meč u ekipi Craiove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti