Novi gol Turkeša u Švicarskoj
Mladi reprezentativac naše zemlje Aldin Turkeš bi, ukoliko nastavi s ovakvim igrama, vrlo brzo mogao preći u jači klub

Mladi reprezentativac BiH

Novi gol Turkeša u Švicarskoj

Osim Miroslava Stevanovića, pogodak u švicarskoj Challenge ligi postigao je i novopečeni mladi reprezentativac BiH Aldin Turkeš.

Turkeš inače nastupa za Rapperswil, ujedno je i najbolji strijelac ovog kluba, a novi gol postigao je danas u meču 12. kola protiv lidera Lausannea (2:2).

Do prednosti prvi su došli gosti, odnosno Lausanne, golom koji je u 36. minuti postigao Zeqiri, a na izjednačenje Rapperswila se čekalo do 55. minute. Stvari na početak je vratio upravo Turkeš, međutim samo pet minuta kasnije uslijedilo je novo vodstvo Lausannea, ovoga puta preko Rappa.

Činilo se da će gosti odnijeti puni plijen, ali onda je dvije minuta prije kraja Dominguez izjednačio i postavio konačnih 2:2.

Inače, Turkešu, koji je nedavno debitovao za naš nacionalni tim, ovo je bio sedmi ovosezonski pogodak za Rapperswil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi