NS BiH i Marinović nisu pogriješili: Turkešu je bilo dovoljno pet minuta
Ko je dečko koji je sinoć postigao pogodak nakon samo par minuta provedenih na terenu? "Oteli" smo ga Švicarcima, on se sinoć zahvalio pogotkom, te pokazao da na njega treba obratiti pažnju u narednom periodu

Napadač u debiju za Zmajiće postigao pogodak

NS BiH i Marinović nisu pogriješili: Turkešu je bilo dovoljno pet minuta

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović

Mlada reprezentacija naše zemlje poražena je jučer od Portugala 4:2, te tako nismo uspjeli izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. Bili smo tako blizu, te imamo za čim da žalimo.

Pokazala je naša selekcija sjajne igre tokom kvalifikacija, donijeli su nam mladi momci mnogo radosti i veselja, no poklekli smo na zadnjoj stepenciji, a jučerašnji meč ostat će u posebnom sjećanju novopočenom Zmajiću Aldinu Turkešu.

Kako je već poznato, Turkeš je tek nedavno dobio od FIFA-e dozvolu za promjenu sportskog državljanstva, a odmah je stigao poziv selektora Vinka Marinovića i već u jučerašnjem meču nakon samo pet minuta bilo je jasno da Marinović i čelnici našeg Saveza nisu pogriješili, čak naprotiv.

Turkeš je u igru ušao u 89. minuti, tek da "osjeti" teren, međutim on je odlučio da svoj debi za mladu reprezentaciju i ujedno posljednji meč u ovoj selekciji zbog godina obilježi na najbolji mogući način. Pogotkom.

Pet minuta od ulaska u teren Turkeš je matirao golmana mladih Portugalaca Pereiru i vjerovatno bio najsretniji čovjek na planeti u tom trenutku.

Debi i prvijenac, da je htio ni sam sebi bolje ne bi mogao poželjeti.

Turkeš, inače član švicarskog Rapperswila za koji je u u 12 službenih nastupa ove sezone postigao čak osam pogodaka, već od sinoć je potencijalni "A" reprezentativac i možda budući nasljednik Edina Džeke.

Za one koji ne znaju, Turkeš je ranije nosio dres kadetske i juniorske reprezentacije Švicarske, a kada je došao zahtjev iz BiH za promjenu sportskog državljastva, Švicarcima nije bilo nimalo drago, što su nam sasvim ikreno priznali njegovi najbliži. Roditelji iz BiH maštali su da vide svog sina u dresu Zmajeva, a sinoć nisu skrivali radost i emocije. Brojne čestitke pristizati će vjerovatno i u narednim danima.

"Već duže vremena pratim Aldinove igre u Švicarskoj i sa sigurnošću tvrdim da je riječ o sjajnom golgeteru kojem nisu potrebne tri prilike za pogodak", ističe za SportSport.ba Nail Muškić, bivši reprezentativac Švicarske i BiH do 21 godine.

Na drugoj strani 22-godišnji napadač počeo je ostvarenje svog sna u dresu Zmajeva. Učinak je za sada stopostotan. Jedna utakmica - jedan pogodak.

Promo

Top Komentari

geniusbih
Baš puno se forsira ovaj mladić na "sportsport.ba" u odnosu na ostale mlade igrače kojima raspolaže naša reprezentacija. Dugo nisam vidio da se u ovolikoj mjeri piše pozitivno o jednom mladom igraču. Ljudi mogu pomisliti da su određeni menadžeri i lobiji umješali prste.
14 10
Kai Kaii
ma daj molim te mali igra u 2 ligi Svicarske i sad trebamo praviti Ronalda od njega , Imamo Elvisa Mehanovica u Anderlechtu pa ga ne poziva se
14 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi