Novi gol Zlatana, ovaj put u trijumfu kod Medunjanina

MLS

Novi gol Zlatana, ovaj put u trijumfu kod Medunjanina

Edmir Škorić

Los Angeles Galaxy je sinoć u okviru redovnog MLS vikenda slavio s 3:1 u gostima protiv Philadephije Union.

Pred oko 19.000 gledatelja na stadionu Talen Energy u Chesteru vidljiva je prava "američka" nogometna predstava - otvorena igra, četiri pogotka i novi bivšeg napadača Manchester Uniteda Zlatana Ibrahimovića.

Šveđanin je u 63. minuti postigao pogodak za 2:1, a u 82. minuti je Ciani postavio konačnih 3:1 za goste iz Los Angelesa. Prethodno je na poluvremenu Phila vodila golom Saponga iz 29. minute, da bi Kamara upravo na asistenciju Ibre u 48. izjednačio na 1:1, a onda je uslijedio gore napisani senarij.

Bivši reprezentativac BiH Haris Medunjanin igrao je do 85. minute u poraženom timu. Inače, Ibrahimović trenutno ima 12 pogodaka uz dvije asistencije, a odigrao je tek 15 mečeva za novi tim.

U strijelce se sinoć upisao i Sebastian Giovinco, pošto je bivši igrač Juventusa postigao gol u pobjedi Toronta u Chicagu (2:1), dok je New York Red Bulls s 2:0 savladao New England Revolution.

Najefikasniji je bio meč Columbusa i Orlanda (3:2), dok su dueli Houstona i Dallasa (1:1), te Salt Lakea i Colorada (2:2), odnosno Portlanda i Montreala (2:2) završeni podjelom bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi