'Novi Iniesta' oduševio igrom protiv Arsenala, ali ipak mora napustiti Barcelonu ovog ljeta
Na Puiga ipak računaju u budućnosti u katalonskom timu

Traži se najbolja opcija za mladog igrača

'Novi Iniesta' oduševio igrom protiv Arsenala, ali ipak mora napustiti Barcelonu ovog ljeta

S. Pašalić

Barcelona planira da naredne sedmice riješi budućnost Rafinhe i Riquija Puiga, piše španska Marca.

Katalonci imaju previše opcija u veznom redu i male su šanse da će bilo koji od ova dva igrača u novoj sezoni imati ozbiljniju minutažu pa se traži najbolje rješenje za njih.

Rafinha ima veće šanse da napusti Camp Nou s obzirom da i igrač i klub smatraju da bi to za njega bilo najbolje, a najvjerovatnije je da bi mogao preći u Valenciju.

Za Riquija Puiga se smatra da bi bilo bolje za njegov razvoj da narednu sezonu provede na posudbi u nekom klubu, a zainteresovanih je mnogo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trener Ernesto Valverde ga je koristio u pripremnim utakmicama, ali zbog velike gužve u veznom redu bi priliku mogao dobiti samo u Kupu Kralja te se smatra da je bolje da ode u neki klub na posudbu gdje će redovno igrati iako se na njega računa u budućnosti u Barceloni.

Puig je nedavno u prijateljskoj utakmici na Camp Nou protiv Arsenala oduševio i bio je jedan od najboljih igrača, a neki španski mediji su mu nakon toga već dodijelili naziv 'novi Iniesta'.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi