Novi izazov pred Zmajevima: Latvija mora pasti

Još jedna prepreka na putu do Brazila

Novi izazov pred Zmajevima: Latvija mora pasti

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u okviru šestog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo gostovati u Rigi gdje će odmjeriti snage sa selekcijom Latvije.

Nakon velike pobjede nad Grčkom u Zenici, situacija u grupi G nas stavlja u ulogu favorita kako u grupi, tako i u ovom susretu. Izabranici Safeta Sušića će večeras dati sve od sebe da ovu ulogu opravdaju te da naprave još jedan veliki korak ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo koje će se 2014. godine odigrati u Brazilu.

Latvija je u dosadašnjem toku kvalifikacija upisala jednu pobjedu, jedan remi i tri poraza (uključujući i onaj u Zenici od 4:1) te na prvi pogled ne bi trebala predstavljati veći problem za naše Zmajeve. Ipak, Latvijci mogu biti dosta neugodan protivnik na svom terenu. Međutim, ukoliko naši reprezentativci večeras pruže još jednu sjajnu partiju, problema zaista neće biti, a naš večerašnji domaćin će biti na koljenima.

Selektor Sušić je optimističan uoči ovog duela te je kazao i kako njegovi igrači i on respektuju protivnika.

"Naša ekipa je naučila jednu stvar, a to je da svakog protivnika respektuje. Protiv koga god da igramo, momci su naučili da niti jedna utakmica nije dobijena dok se ne odigra. Respektujemo reprezentaciju Latvije", rekao je Sušić, dalje dodavši:

"Treba očekivati jedan veliki otpor. Mi imamo utakmicu života, a njima i nije toliko bitna ova utakmica. Ja sam optimista. Momci kada izađu na teren vidjet će da će ova utakmica biti kao u Zenici. Atmosfera je dobra i nadam se da ćemo protiv Slovačke biti kompletni, jer je jedina šteta što za ovaj susret nismo kompletni".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Treba istaknuti da će veliki broj navijača naše reprezentacije prisustvovati utakmici na stadionu "Skonto" te će pružati veliku podršku Zmajevima. Oni se već par dana nalaze u glavom gradu Latvije gdje prave svojevrstan ugođaj navijačkim pjesmama i rekvizitima.

Na stadion u Rigi će u 18:30 po našem vremenu istrčati: Begović, Mujdža, Spahić, Zukanović, Lulić, Medunjanin, Rahimić, Pjanić, Salihović, Ibišević i Džeko. Ovi momci će dati sve od sebe za novu pobjedu, a naše je da ih podržimo u savladavanju nove prepreke na putu ka Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.