Novi izazov za Joea Harta
(Foto: EPA)

Ponovo mijenja klub

Novi izazov za Joea Harta

M. Šljivak

Nekadašnji prvi golman reprezentacije Engleske Joe Hart (32) ponovo će promijeniti tim. 

Prema navodima engleskih medija, Hart će tokom ljeta napustiti Burnley, te će pojačati novog premierligaša Norwich.

Hart je u ekipu Burnleyja stigao kao pojačanje. Branio je redovno u prvom dijelu sezone, ali je potom izgubio mjesto od kapitena Toma Heatona.

Klupa je razlog zbog kojeg iskusni čuvar mreže sada želi napustiti Burnley. Ne želi biti drugi izbor, a Norwich mu nudi da im upravo on bude prvi čuvar mreže u narednoj sezoni.

Gol Kanarinaca je ove sezone na jako dobar način čuvao holandski golman Tim Krul. Ovaj 31-godišnjak je odigrao svih 46 utakmica Championshipa i pružao je zaista sjajne partije.

Ipak, u Hartu bi mogao dobiti ozbiljnu konkurenciju. Dolaskom nekadašnjeg engleskog broja jedan pozicija golmana u Norwichu bi bila potpuno popunjena i taj problem bi bio riješen.

Hartovi problemi sa karijerom krenuli su od dolaska Pepa Guardiole u Manchester City 2016. godine. Španac mu je odmah poručio kako ne računa na njegove usluge i poslat je na posudbu u Torino.

Umjesto njega u City je stigao Claudio Bravo, a kada je ljeto kasnije stigao i Brazilac Ederson, bilo je jasno da Hart više nema šta tražiti među Građanima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Potom je uslijedila neuspješna epoizoda u West Hamu, da bi prošlog ljeta Hart odlučio da potpiše za Burnley, gdje je tokom sezone upisao 19 nastupa.

Ipak, brojka od 41 primljenog gola svakako nije zadovoljila nikog i iskusni čuvar mreže će vjerovatno ovog ljeta postati novi član Norwicha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi