Novi kiks Juventusa

Serija A, 26. kolo

Novi kiks Juventusa

U drugoj utakmici 26. kola Serije A, Juventus je na svome terenu odigrao samo 1:1 protiv Chieva.

Matri je veću prvoj minuti nakon nesupješne ofsajd zamke gostiju imao odličnu šansu, ali je slabo reagovao.

Juve je od početka napadao sa željom da što prije stignu do gola, a onda u 18. minuti, nakon jednog centaršuta Pirla, Chiellini pogađa stativu, a na odbijenu loptu najbolje reaguje De Ceglie, koji pogađa za 1:0.

Ipak, čini se da se defanzivac Juventusa nalazio u malom ofsajdu prilikom postizanja gola, što pomoćni sudija nije signalizirao.

Juventus je do kraja prvog poluvremena ima terensku inicijativu i napravili su nekoliko poluprilika za gol, a najbolju šansu je imao Padoin u 38. minuti, kada je šutirao sa dvadesetak metara, a Sorentino fenomenalno odbranio, pa se na odmor otišlo sa 1:0.

I u drugom poluvremenu Juventus je krenuo ofanzivno ka golu Chieva, ali veće prilike nije uspio napraviti. Vrijedi izdvojiti pokušaj Padoina iz 58. minute, kada je Sorentino ponovo dobro intervenisao, a i gosti su zaprijetili iz slobodnog udarca, ali je Buffon bio siguran.

Chievo je u nastavku preuzeo inicijativu i bio opasniji. Moscardelli je u 71. minuti imao dobru šansu za izjednačenje, ali je njegov šut glavom otišao pored gola.

I onda u 76. minuti, Drame donosi zasluženo izjednačenje gostima. Moscardelli je odigrao povratnu loptu, a Francuz uz malo sreće šalje loptu u mrežu za 1:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do kraja je Juve pokušao doći do pobjede, ali se rezultat nije mijenjao, pa je Stara dama ostvarila i 12 remi ove sezone. Sada su tri boda iza Milana i sa utakmicom manje.



Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.