Novi Makelele od ljeta u Real Madridu?

Tvrdi španski As

Novi Makelele od ljeta u Real Madridu?

Španski list AS tvrdi da će Real Madrid na kraju sezone pojačati fudbaler po imenu Tanguy Ndombele.

Ovaj 22-godišnji reprezentativac Francuske igrama u dresu Lyona je zapao za oko brojnim velikanima, od Juventusa od Manchester Cityja, a ugledni AS sada tvrdi da je na njega 'oko bacio' i Real Madrid koji traži zamjenu za Casemira.

Obzirom da je Casemiro najavio odlazak, pozicija u veznom redu ostat će kritična i uveliko se traži potencijalna zamjena. Pominjao se najprije Sergej Milinković-Savić, zatim Pogba, ali na kraju je daleko realnija opcija ovaj fudbaler Lyona na čijem dovođenju insistira Zinedine Zidane.

Ndombele ima ugovor s Lyonom do 2023. godine, a s obzirom da je interesovanje prilično veliko, špekuliše se kako ga francuski klub neće pustiti ispod 80 miliona eura.

Kvalitet ovog mladog veziste prepoznao je i francuski selektor Didier Deschamps kod kojeg je debitovao u septembru prošle godine, a inostrani mediji tvrde da je u pitanju "novi Makelele", aludirajući na čuvenog Francuza koji je igrao sa Zidaneom na Santiago Bernabeu.

Seniorsku karijeru Ndombele je počeo u Amiensu iz kojeg je prošle sezone stigao na posudbu u Lyon. Vrlo brzo je impresionirao struku ovog kluba i zaradio permanetni transfer.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi