Novi Pazar najavljuje žalbu

Novi Pazar najavljuje žalbu

Fudbalski klub Novi Pazar najavio je da će se žaliti na kaznu zabrane vođenja navijača na četiri gostovanja i da se nada da suspenzija stadiona neće potrajati.

"Mislimo da je kazna previsoka i sigurno ćemo se žaliti na takvu odluku. Naši navijači su najbolji i njihova podrška nam mnogo znači, iako među njima postoji i nekolicina neodgovornih pojedinaca", rekao je portparol Redžep Korać, prenosi B92.

 

Disciplinska komisija FSS kaznila je Novopazarce zbog nesportskog ponašanja navijača tog kluba na utakmici 17. kola Superlige protiv Rada na Banjici. Beogradski prvoligaš također je kažnjen zbog ponašanja svojih pristalica i igraće jedan meč bez publike. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

 

Također, suspendovan je i novopazarski Gradski stadion zbog loše organizacije utakmice 18. kola izmedju Novog Pazara i Vojvodine, a konačna odluka o tom slučaju biće donijeta 20. marta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.