Novi poraz Bournemoutha: Igralo se dok City nije dao gol
Foto: EPA

Sterling srušio Bournemouth u 97. minuti

Novi poraz Bournemoutha: Igralo se dok City nije dao gol

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja savladali su danas na gostovanju Bournemouth (2:1) u okviru trećeg kola engleskog Premiershipa.

Građani su u prošlom kolu kiksali na domaćem terenu protiv Evertona kada su također osvojili samo jedan bod, te danas su došli pod imperativom pobjede. Iako se činilo da će City i danas osvojiti samo jedan bod u sedmoj minuti nadoknade golom Sterlinga gosti su slavili sa 2:1

Meč na Vitality stadionu bolje je otvorio Bournemouth koji je u 13. minuti utakmice poveo sa 1:0 kada je spektakularan gol postigao Daniels. Međutim, samo desetak minuta kasnije City je izjednačio na 1:1. De Bruyne je odlično uposlio Gabriela Jesusa koji se dobro snašao i sa desetak metara matirao Asmira Begovića.

U drugom poluvremenu City je imao veću incijativu na sredini terena, no domaći su na otvaranju drugog dijela mogli ponovo do prednosti, ali je stativa nakon udarca Kinga spasila goste. U 74. minuti City je mogao do preokreta kada je zaprijetio Otamendi, no ovaj put stativa je bila saveznik našeg Begovića.

City je u samom finišu izvršio veliki pritisak, ali je Begović bio junak domaćih. Ipak, kada su svi očekivali kraj u sedmoj minuti nadoknade Sterling je zatresao mrežu bh. golmana i svom timu donio veliku pobjedu. Nevjerovatna drama u Bournemouthu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 3. kolo:

Bournemouth - Manchester City 1:2



Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi