Novi poraz i novo razočarenje: Italija uvjerljiva u Zenici
BiH - Italija

Težak poraz Zmajeva

Novi poraz i novo razočarenje: Italija uvjerljiva u Zenici

E. Škorić, foto: T. Hebib

Reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je novi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Večeras je u Zenici, rezultatom 3:0, slavila Italija.

Italija je nastavila dominaciju i niz pobjeda, iako je davno osigurala odlazak na Euro. S druge strane, Zmajevi nisu imali čemu da se nadaju nakon što je ranije danas Finska razbila Lihtenštajn s 3:0 i osigurala prvi odlazak na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Ipak, najavljivali su u našem taboru hrabru i dobru igru, da se iskupe za loše partije tokom cijelih kvalifikacija, ali uslijedio je novi, nimalo lagan poraz. Istina, rezultat u konačnici nije pravo mjerilo kvaliteta na terenu Bilinog polja, ali sada je to najmanje i bitno.

Od početka večerašnjeg duela bilo je jasno da ćemo gledati otvoren nogomet, da će biti dosta šansi i pogodaka, ali nažalost svi su završili u korist Azzurra.

Počelo je šansom Bonuccija, koji je izblokiran, na drugoj strani Bičakčićev udarac glavom brani Donnarumma, koji je u 12. minuti ukrotio udarac Džeke, a onda velika šansa za goste minutu kasnije. Insigne je ostao sam, ali Kvržić je uklizao i spasio nas ranog gola.

Imao je zatim Bernardeschi sjajnu šansu u 18. minuti, Šehić je odbranio, ali nije uspio dvije minute kasniej zaustaviti Acerbija, koji je prevario svoje čuvare i mirno provukao loptu pokraj Šehića za 1:0.

Uslijedio je novi pritisak Zmajeva, ali i novi hladan tuš. Grešku naše odbrane koristi Insigne i u 36. gostima donosi sigurnih 2:0, što je bio rezultat prvog dijela.

Sve dileme oko pobjednika riješio je Belotti, pošto je u 52. minuti zatresao mrežu Šehića. Naravno, Italijani su smirili igru, usporili tempo, a nama je samo ostalo da pričekamo kraj utakmice.

Italija je ostvarila svih devet pobjeda u kvalifikacijama za EP, a za kraj ih čeka duel s Armencima za ti dana na domaćem terenu. Finska je osvojila 18 bodova i osigurala je EP, slijedi Grčka s 11, Armenija i BiH sa po 10, a Lihtenštajn je na dnu s dva boda.

Zmajevi će neuspješne kvalifikacije okončati gostovanjem u Lihtenštajnu za tri dana, a onda slijede pripreme za baraž, što će biti nova prilika da se probamo domoći Evropskog prvenstva koje se igra narednog ljeta.

BiH - Italija 0:3

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

BiH: Šehić, Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Cimirot, Krunić, Višća i Džeko.

Italija: Donnarumma, Florenzi, Bonucci, Acerbi, Emerson, Tonali, Jorginho, Barella, Bernardeschi, Insigne i Belotti.

Top Komentari

Rajvosa2019
Crni Roberte pa sta bi ovo ?? Pali bez ispaljenog metka , potonili kao titanik, sramota
23 2
Edin Merlin
Umoran sam od Reprezentacije !!!!!
16 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti