Novi poraz očajnog Milana, Atalanta slavila na San Siru

Serija A

Novi poraz očajnog Milana, Atalanta slavila na San Siru

U drugom susretu trećeg kola Serije A, Milan je doživio novi poraz na San Siru, odakle je ovog puta pun plijen odnijela Atalanta slavivši sa minimalnih 1:0.

Navijači Milana koji su ovog ljeta nakon što je klub sa San Sira ostao bez Zlatana Ibrahimovića, Thiaga Silve i Clarenca Seedorfa htjeli nazad novac koji su dali za sezonske karte, očigledno su bili u pravu. Milan jako dugo nije bio slabiji.

Atalanta je strpljivo zaustavljala sve napade domaćih, koji su uglavnom završavali na oko 30 metara od gola gostiju, pa je prvo poluvrijeme završeno bez golova, 0:0.

U nastavku je Milan imao neku jalovu inicijativu, ali bez pravih prilika. Anemičnost odbrane Milana u 64. minuti iskoristio je igrač Napolija Luca Cigarini, koji se nalazi na posudbi u Atalanti, te je sjajnim prizemnim udarcem sa oko 18 metara savladao Abbiatija.

Milan je imao priliku za izjednačenmje u 70. minuti, ali Boateng i De Jong nisu stigli na ubacivanje Urbya Emmanuelsona.

Do kraja susreta Atalanta se uspjela odbraniti, a Milan je tako došao i do drugog poraza na San Siru ove sezone.



Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.