Novi poraz svjetskih prvaka
Grčevita borba Turkoglua i Mumbrua

Eurobasket 2009

Novi poraz svjetskih prvaka

Mlada reprezentacija Turske više nije iznenađenje. Ako je neko pomislio da su pobjede u prvom krugu samo slučajnost, prevario se.

Turci su možda imali lagani zadatak protiv Bugarske ili oslabljenje Litvanije, ali protiv svjetskog prvaka Španije koja je na prvenstvo došla u najjačem sastavu, nedostaje samo Calderon, moralo se dobro potruditi. 

Turska je čvrstom igrom upisala novu pobjedu. Španci su pali rezultatom 63.60, a to već zabrinjava selektora Scariola, jer je njegova reprezentacija već u velikom minusu, ovo im je već drugi poraz. 

Španci su odbranom izbacili Hedu Turkoglua, ali nisu računali na ostale mlade igrače u timu Bogdana Tanjevića. 

Omer Asik i Semih Erden su odigrali sjajnu partiju. Erden je pored 11 poena zabilježio i 6 skokova, dok je Asik imao 13 poena i 4 skoka. 

Kerem Tunceri i Ersan Ilyasova su odigrali na svom nivou. Ersan je ubacio 15 poena, dok je Tunceri imao 11 poena, ali je malo zakazo u asistencijama, imao je samo jednu. 

Kod Španije su najbolji bili Pau Gasol i Rudy Fernandez sa po 16 poena, dok su Juan Carlos Navarro i Marc Gasol postigli po 7 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.