Novi preokret u Džekinom transferu u Chelsea?

Razne špekulacije u italijanskim medijima

Novi preokret u Džekinom transferu u Chelsea?

Endin Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko nalazi se na meti londonskog Chelseaja koji ga želi dovesti u januarskom prelaznom roku u paketu s Emersonom. Iako mnogi prenose da je sve dogovoreno pojedini italijanski mediji objavili su da je ovaj dogovor dobio novi preokret.

Džeko je sinoć igrao za Romu u derbiju protiv Intera u meču za koji mnogi smatraju da se oprostio od rimskog kluba. Mediji na Apeninima prenose da su Chelsea i Roma u stalnom kontaktu, ali da će se sve završiti u narednih nekoliko dana.

Calciomercato objavio je da je ovaj dogovor skoro postignut, te da je Roma dala zeleno svjetlo da Džeko i Emerson pređu u Chelsea. Međutim, CalcioNews24 objavio je prije nekoliko sati da rimski klub još uvijek ne želi da pristane na transfer, te da ima poseban zahtjev za Plavce.

Navodno, Roma je poručila londonskom klubu da Emerson može ići za 20 miliona eura, dok Džeko ostaje na Olimpicu ukoliko Michy Batshuayi ne stigne na posudbu do kraja sezone, ali da se u taj dogovor doda i mogućnost da Roma na ljeto može otkupiti ugovor belgijskog napadača.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi