Vaha o Mamiću: Veći dio navijača se ne slaže sa njegovom idejom

2011. godine su se razišli uz teške riječi

Vaha o Mamiću: Veći dio navijača se ne slaže sa njegovom idejom

S. Mlaćo

Nakon što je 2011. godine napustio Dinamo zbog sukoba sa Zdravkom Mamićem, bh. stručnjak Vahid Halilhodžić nije baš često u medijima volio govoriti o popularnom Maminju.

Kako je već poznato, pri odlasku iz Dinama pale su teške riječi, ali ove godine Vaha i Mamić su u Grudama čini se smirili strasti.

Zajedničkom fotografijom uz osmijeh na licu očigledno su 'zakopali sjekire', a u razgovoru za Sport Klub sadašnji trener Nantesa imao je samo riječi hvale za Mamića koji se zbog problema sa zakonom nalazi već duži vremenski period u Hercegovini.

"Zdravko Mamić napravio je velike stvari za Dinamo i hrvatski nogomet. Mnogi igrači, koji su sudjelovali u povijesnom osvajanju srebra na Svjetskom prvenstvu, igrali su u Dinamu i to je nešto što je Zdravkova zasluga. Što se tiče atmosfere oko kluba, Dinamo je veliki klub s puno navijača i s te strane je dobro što Zdravko više nije tamo jer velik dio simpatizera Dinama se ne slaže s njegovim idejama. Za klub je najbitnije da ima veliku podršku navijača i to je ono što se polako vraća u Zagreb", kazao je Vaha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi