Petorica fudbalera napustila Mladost

Sporazumni raskidi ugovora

Petorica fudbalera napustila Mladost

Dino Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja svoju debitantsku sezonu u Premijer ligi završili su uspješno, jer su obezbjedili opstanak u ligi i naredne sezone će igrati Ligu 12. 

Klub iz Kaknja prava je i iskrena sportska priča u našem nogometu, jer su za pet godina iz najniže došli u najviši rang takmičenja.

Na čelu s predsjednikom Mensurom Mušijom napravljen je respektabilan klub, gdje se sada otimaju da dođu igrači i nastupaju za ovaj tim. Da su ozbiljno shvatili šta će značiti Liga 12 ekipa iz Kaknja je potvrdila već nakon završetka sezone.

Sporazumno su raskinuti ugovori s igračima koji su malo ili nikako igrali u prošloj sezoni. Riječ je o petorici igrača, Ibrahim Hrvatu, Anisu Rahimiću, Milošu Milisavljeviću, Igoru Počeku i Arminu Pašagiću. Prije kraja sezone zbog privatnih obaveza Mladost je napustio i iskusni stoper Mehmedalija Čović, tako da je u odnosu na prošlu sezonu šest igrača napustilo Mladost.

Nekoliko igrača od kojih Haris Dilaver, Senad Karahmet, Aladin Isaković i Aldin Šišić ima ponude iz inostranstva, ali i Premijer lige, međutim svi igrači su pod ugovorom i uskoro će biti poznato, hoće li neko od ovih standardnih igrača napustiti Kakanj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ambicije kluba u narednoj sezoni su opstanak u ligi, te završetak još nekih radova u i oko stadiona. Uskoro se očekuje i displej, te završetak radova na pomoćnom terenu, gdje će trenirati seniorska ekipa, a svoje utakmice igrati omladinske selekcije.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi