Novi reprezentativac Srbije: Željeli su me i u BiH, ali...
Foto: EPA

Majka mu je iz Zvornika

Novi reprezentativac Srbije: Željeli su me i u BiH, ali...

Na posljednjem spisku fudbalske reprezentacije Srbije jedino novo ime bio je napadač Đorđe Despotović.

Despotović se na Tumbakovićevom popisu za nadolazeće utakmice našao zahvaljujući tome što igra 'fudbal života' u Rusiji, no interesantno je da se prije samo godinu dana nudio Robertu Prosinečkom.

"Ne bih imao ništa protiv da me pozovu u reprezentaciju BiH, imam dvojno državljanstvo", govorio je Despotović.

Pravo da igra za Zmajeve imao je Despotović zato što mu je majka iz naše zemlje, tačnije iz Zvornika, ali Srbija je bila ta kojoj je 27-godišnji fudbaler na kraju bio potrebniji i priliku da debituje imat će ovog mjeseca kada Orlovi igraju protiv Luksemburga i Ukrajine.

To što se Despotović nudio BiH nije prošlo nezapaženo 's one strane Drine', pa je to morao objasniti tamošnjim novinarima već u sljedećem medijskom istupu kao reprezentativac Srbije.

"Ljudi iz BiH su me pratili dok sam igrao u Astani, tada je bilo nekih kontakata, ali onda sam se povredio. Moj san je bila samo Srbija. Opet, ne mogu, a da ne kažem da dio mog srca uvijek kuca za Republiku Srpsku", rekao je Despotović za Kurir.rs.

Istakao je Despotović još kako je poziv Srbije ujedno i kruna njegove dosadašnje karijere, a vrijedi podsjetiti da je u prošlosti već imao priliku nastupati za omladinske selekcije Orlova.

Top Komentari

Saimai1316
Samo nek vam kuca srce za smrdsku,vise ce se slomiti kad je ne bude cetnicku vam majku
12 0
zmijuga.loma
e yebem ti mayku vlasku. isti ovakvi igraju ili su igrali za BiH samo zato sto nisu imali mjesta tamo. poput vranjesa, supica
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi