Tumbaković nije pozvao Jovića, ali jeste igrača koji se nudio BiH
EPA

Selektor Srbije otkrio karte

Tumbaković nije pozvao Jovića, ali jeste igrača koji se nudio BiH

Selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković otkrio je karte pred preostale kvalifikacijske utakmice za Euro 2020.

Orlovi će kvalifikacije zaključiti utakmicama protiv Luksemburga i Ukrajine, a kako su ostali bez šansi za jednu od prve dvije pozicije, selektor Tumbaković će isprobati neka nova imena.

Tako se po prvi put među "A" reprezentativcima našao napadač ruskog Orenburga Đorđe Despotović koji se, zanimljivo, nedavno nudio i Prosinečkom s obzirom na porijeklo iz BiH, a poziv je poslije tri i pol godine dobio i Filip Đuričić.

Kao prije mjesec dana, ponovo u sastavu nema Realovog Luke Jovića, kao ni povrijeđenih Nemanje Matića i Matije Nastasića.

Na spisku su: Marko Dmitrović, Predrag Rajković, Emil Rockov - golmani; Nemanja Miletić, Marko Gobeljić, Nikola Milenković, Nikola Maksimović, Uroš Spajić, Nemanja Milunović, Aleksandar Kolarov, Milan Rodić, Filip Mladenović - odbrana; Luka Milivojević, Saša Lukić, Nemanja Maksimović, Nemanja Gudelj, Nemanja Radonjić, Dušan Tadić, Adem Ljajić, Sergej Milinković-Savić, Filip Đuričić, Mijat Gaćinović, Filip Kostić - vezni red; Aleksandar Mitrović, Milan Pavkov, Andrija Pavlović i Đorđe Despotović - napadači.

Podsjetimo, Srbija sa Luksemburgom igra 14. novembra, dok je tri dana kasnije na rasporedu duel s Ukrajinom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi