Novi ružan kraj za Tottija u Romi?

Princ Rima napušta Vučicu

Novi ružan kraj za Tottija u Romi?

Italijanski mediji danas prenose da je Francesco Totti za ponedjeljak zakazao press konferenciju na kojoj će saopštiti da napušta Romu.

Ikona rimskog kluba je nakon odlaska u igračku penziju na ljeto 2017. godine dobila funkciju u klupskoj administraciji.

Tada je Totti sa Romom potpisao ugovor do 2021. godine, ali su njegovi odnosi sa čelnim ljudima kluba postajali sve gori i gori kako je vrijeme odmicalo.

Navodno je jedan od ključnih trenutaka u urušavanju odnosa Tottija i čelnika Rome bio otkaz Eusebiju Di Francescu i odlazak Monchija.

Također, prvi čovjek Rome James Pallotta je nedavno Tottija izostavio sa sastanka u Londonu na kojem su prisustvovali on, izvršni direktor Guido Fienga i novi trener Paulo Fonseca, nakon čega je Princ Rima počeo razmišljati o svojoj budućnosti u klubu.

Tottiju je, navodno, ponuđena uloga tehničkog direktora Rome, ali je on odlučio istu odbiti.

Kao razlozi se navode njegovo neslaganje sa Fiengom, te frustriranost opštim smjerom u kojem ide njegov dječački klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je Pallotta uvjeravao da je Totti važan dio "ekipe" i faktor u donošenju odluka, čini se da Princ Rima nije tako vidio svoju poziciju, pa je odlučio napustiti klub.

Podsjetimo, špekuliše se da je Totti morao biti otjeran i u igračku penziju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nany
Ako ode LEGENDA,onda je Roma kao klub dotakla samo dno.Ovaj Amer (Palota) je prava (Lopata).Roma će sa ovim zadnjim događanjima izgubiti pola navijača !!!
3 0
Balans
Roma je postala pijaca, sramota šta rade od kluba.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi