Čeka se službena potvrda, Balotelli našao novi klub

Kraj epizode u Nici

Čeka se službena potvrda, Balotelli našao novi klub

Ako je vjerovati pisanju uglednog BBC-a, epizodi Marija Balotellija u Nici je došao kraj!

Minula polusezona može se okarakterisati kao jednom od najlošijih u Balotellijevoj (28) karijeri. Ovaj kontroverzni italijanski napadač u deset nastupa nije postigao nijedan gol, otpisao ga je pritom i trener Patrick Viera, a u Nici su sada odlučili da ga se potpuno riješe.

Čelnici kluba najprije su tražili tek milion i pol eura, ali kako nijedan klub nije želio platiti taj iznos, nisu imali izbora nego da se raziđu s Balotellijem koji je, kako tvrdi BBC, ekspresno pronašao novi klub. 

Pričalo se o povratku u Serie A, eventualnom odlasku u Genou ako prodaju Piateka, ali Marseille je u cijeloj priči na kraju bio najkonkretniji. Italijan je navodno već postigao dogovor s ovim francuskim velikanom i samo se čeka zvanična potvrda transfera na Velodrome.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Balotelli se s prelaskom u Marseille povezivao i ljetos, ali na kraju je odlučio ostati u Nici, što se nije ispostavilo kao najbolji potez.

Marseille će Balotelliju biti šesti profesionalni klub u karijeri. Ranije je pored Nice igrao u Interu, Liverpoolu, Manchester Cityju i Milanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi