Novi skandal u bh. nogometu: Igrač nokautirao sudiju!

Zanimljivo je u Drugoj ligi Zapad

Novi skandal u bh. nogometu: Igrač nokautirao sudiju!

S. Mlaćo

Danas su odigrana tri susreta 20. kola Druge lige Zapad. Lider NK Travnik gostovao je u Bosanskoj Krupi kod Bratstva, ali susret je prekinut pri rezultatu 1:1.

Domaći su nakon prvog dijela vodili pogotkom Adema Talića iz 19. minute, Travnik je izjednačio u nastavku, a u 85. minuti prekid meča.

Jedan nogometaš domaćih udario je sudiju Antonia Tomića iz Kreševa i susret je prekinut. Gosti će vjerovatno ovaj meč dobiti 3:0, dok će domaći zaraditi žestoke kazne.

FK Vitez je na svom terenu u sjajnom meču nadigrao Kiseljak 2:1. Adilović je doveo Vitežane u vodstvo u 57. minuti, izjednačio je Asmir Čilaš, da bi u 64. minuti gostima pogotkom sa 11 metara presudio Admir Zukan.

U Cazinu je Krajina savladala Iskru 2:0. Gosti su došli bez pola tima, pa se nisu mogli nadati bodovima. Strijelci za Krajinu bili su De Lima i Elmin Prošić.

Slične scene nedavno i u Tuzlanskom kantonu

Mladi sudija Husein Svrakić dugo će pamtiti će pamtiti jučerašnji meč Prve lige TK između Poleta iz Palanke i Omazića 1937.

Gosti su slavili sa minimalnih 1:0, a na kraju meča domaći navijači su nezadovoljni utrčali u teren i počeli ganjati Svrakića. Nije uspio pobjeći i samo pukom srećom izvukao je živu glavu.

Dan poslije meča u šokantnoj ispovijesti govorio je za SportSport.ba. Kao mlad i perspektivan sudija osjetio je lošu stranu nogometa, no priznaje da neće odustati. Na početku razgovora prisjetio se jučerašnjeg meča i svih dešavanja.

"Došao sam na utakmicu i sve je bilo ok. Polovinom prvog dijela gosti su postigli pogodak za vodstvo, a pojedini domaći navijači su mi tada prijetili da neću dobro završiti ukoliko njihov tim ne upiše pobjedu. Međutim, to je da kažem normalno, te prijetnje i sve. Utakmica se nastavila, odsvirao sam kraj i gosti su slavili pobjedu", priča Svrakić, te nastavlja.

"Grupa od oko 20-tak momaka je utrčala na teren i počeo sam da bježim. Ipak, oborili su me na pod, šutali nogama, udarali bokserima, ne znam više ni šta se sve dešavalo...Uspio sam se nekako izvući, ni sam ne znam kako, te počeo bježati i stigao do domaće svlačionice gdje su me zaštitili domaći nogomeaši do dolaska policije. Kasnije sam završio u bolnicu, gdje su ustanovljeni udarci u predjelu glave i leđa".

Ovaj 22-godišnjak je sasvim očekivano razočaran. Priznao da je više puta gledao snimak napada koji su snimili navijači iza ograde.

"Teško mi zaista sve pada. Ne znam kako sam ostao živ. Teško će mi biti ponovo nastaviti, no neću se sigurno predati. Želim da napredujem. Nisam neki sudija koji će doći da pravi cirkus, ima i snimak utakmice, sve moje odluke su bile po pravilu. U tri godine sudijskog iskustva prvi put mi se desilo nešto ovako", jasan je Svrakić, koji dodaje da mu je san da dijeli pravdu na terenima Premijer lige BiH.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

 

Promo

Top Komentari

Messi
Čista laž.Ne pišite ne provjerene tekstove .Niko nikog nije nokautirao .
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti