Novi šok za Njemačku: Mesut Ozil upitan za Svjetsko prvenstvo

Bild zabrinuo navijače

Novi šok za Njemačku: Mesut Ozil upitan za Svjetsko prvenstvo

Endin Čaušević

Ugledni njemački portal Bild večeras je zabrinuo navijače Njemačke informacijom da bi Mesut Ozil mogao propustiti Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Naime, Njemačka je prije nekoliko dana poražena u prijateljskoj utakmici protiv Austrije sa 2:1, no ovaj meč donio je velike probleme. Kako piše Bild povredu koljena na ovom meču zadobio je Ozil i njegov nastup na Mundijalu je pod velikim znakom pitanja.

Ozil nije trenirao s ostatkom reprezentacije prethodna četiri dana i ljekari još uvijek nisu sigurni da li će biti spreman za SP. U najboljem slučaju Ozil će propustiti prvu utakmicu protiv Meksika, dok bi mogao biti spreman za okršaje sa Švedskom i Južnom Korejom ukoliko se ispostavi da povreda nije ozbiljnije prirode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi