Novi-stari šampion Italije pao na Sardiniji bez ispaljenog metka

Cagliari bolji od Stare dame

Novi-stari šampion Italije pao na Sardiniji bez ispaljenog metka

Juventus je već potvrdio novi Scudetto, ali na Sardiniju za večerašnji meč nije stigao "kombinovani" tim, kako su neki najavljivali.

Bez obzira na to, Juventus je poražen u duelu sa domaćim Cagliarijem, u okviru 37. kola Serije A, rezultatom 2:0.

Prva prava prilika viđena je ipak pred golom domaćih, ali je golman Cagliari odbranio Higuainov pokušaj iz sedme minute. Samo koji trenutak kasnije, međutim, na drugoj strani gol.

Cagliari je odigrao sjajnu akciju, a na kraju je Mattiello vratio loptu za Gagliana koji je pogodio za 1:0.

U 16. minuti je Ronaldo zatresao mrežu gola Cagliarija, ali je njegov pogodak poništen zbog evidentnog ofsajda.

Dobru priliku za Juve je, u 32. minuti, imao Bonucci, ali je ipak iz dobre pozicije bio neprecizan.

A onda u sudijskoj nadoknadi prvog dijela Giovanni Simeone dolazi do lopte na vrhu kaznenog prostora i upućuje udarac, a Buffon jako slabo reaguje i kroz ruke propušta loptu u gol. Tako je Cagliari stigao do 2:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pred sami odlazak na odmor, opasno je golu domaćih zaprijetio Pjanić. Ipak, lopta je otišla pored gola.

Drugo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja, može se reći i da je Juventus bio poprilično bezidejan, pa je Cagliari lagano sačuvao prednost i došao do pobjede, pobjede koja možda ostavi Waltera Zengu na klupi tima sa Sardinije. Naime, Cagliari je trijumfom nad Juventusom prekinuo užasnu seriju utakmica bez pobjede.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi