Novi sukob navijača Novog Pazara i Partizana

Beograđani ponovo ismijavali Srebrenicu

Novi sukob navijača Novog Pazara i Partizana

A. Haznadarević

Iako utakmica između Novog Pazara i Partizana nije donijela veća uzbuđenja, te je završena bez pogodaka, na tribinama je bilo itekako burno, a ponajviše zahvaljujući novom vrijeđanju žrtava genocida u Srebrenici od strane navijača beogradskog tima.

Oko 200 navijača Partizana, koliko ih je stiglo iz svih krajeva Srbije u Novi Pazar, ponovo su isprovocirali sukob na tribinama povicima "Nož žica Srebrenica", "Ratko Mladić", "Svaki Turčin svaka bula zna da je Miloš srpski sin ubio Murata".

 

Atmosferu je posebno potpalila odluka glavnog arbitra, koji nije dosudio prekršaj za domaći tim, te je na taj način izazvao veliko negodovanje igrača, klupe, te navijača Novog Pazara.

 

Sukob na tribinama su na sreću pripadnici policijskih snaga uspjeli koliko-toliko smiriti, a prema prvim informacijama, najmanje pet navijača je povrijeđeno, nakon što su jedni druge gađali stolicama, kamenjem i svim ostalim predmetima koje su imali pri ruci.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti