Novi trener, nova pravila: Nainggolan prestaje da puši?
FOTO: EPA

Martinez traži disciplinu

Novi trener, nova pravila: Nainggolan prestaje da puši?

Pravila koja je uveo novi belgijski selektor Roberto Martinez ne idu u prilog Radji Nainggolanu. 

Sjajni fudbaler Rome već uveliko konzumira cigarete i, sudeći po igrama koje pruža, to mu ne predstavlja problem, ali za razliku od Marka Wilmotsa novi selektor Roberto Martinez to u narednom periodu neće tolerisati. 

Španski stručnjak je uveo stroga pravila, zabranio je alkohol i cigarete, a svaka sekunda kašnjenja na trening se kažnjava drakonski. 

Bivši selektor Mark Wilmots je imao fleksibilan stav prema Nainggolanovom poroku.

"Uvijek mu uzimamo sobu sa balkonom, kako bi mogao da popuši svojih pet ili šest cigareta dnevno. U suprotnom, rizikujemo da se unervozi i uklizava u sobi", našalio se Wilmots i dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Mene nije briga sve dok on najviše pretrči na terenu, ali to će mu skratiti karijeru", istakao je svojevremeno Wilmots.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi